Avattua – Le Clot Rouge, uuden maailman tyyliä ranskalaisittain

Päivänä muutamana makuasiamies poikkesi Erottajan Alkoon mielessään tilausvalikoiman eteläranskalainen modernin tyylin viini, joka oli ranskalaisten viinien maistelussa tehnyt vaikutuksen omintakeisella olemuksellaan. Helsinkiläisenä viinien ystävänä makuasiamies on onnekas olento verrattuna maamme syrjäisemmillä kolkilla asuviin aateveljiin ja -sisariin. Erikoisuuksia löytyy täällä hyllystä, ja erityisesti tuo mainittu Erottajanmäen myymälä entisessä Sanoma-Osakeyhtiön kauniissa kulmatalossa kunnostautuu mielenkiintoisten artesaaniviinien valikoimallaan.

Le Clot Rouge on kotoisin 15 hehtaarin tilalta Roussilonista, joka sijaitsee kivenheiton päässä päässä Välimerestä, Espanjan rajan tuntumassa. Tuottaja De Blanesin viineistä on muuten Alkon kautta tilattavissa myös Muscat Sec, jota makuasiamies ei vielä ole päässyt maistamaan. Mutta kevään myötä, kun aurinko alkaa lämmittää ja ensimmäinen villivihannessato on valmis korjattavaksi, myös tämä puute sivistyksessä tulee korjaantumaan…

Mutta nyt Le Clot Rogue, s’il vous plait:

Syvän punainen, violettiin vivahtava Le Clot Rogue avautuu lasissa täyteläiseen tuoksuun josta voi aistia kypsiä hedelmiä, kuivattua mansikkaa, eukalyptusta, ruusupuuta ja kamferia. Makua leimaa uutteinen, pehmeä tanniinisuus yhdistyneenä eteeriseen, yrttiseen ja hedelmäiseen makupalettiin. Tasapainoinen yhdistelmä konsentroituneita makuja ja raikkautta. Tammikypsytys tuntuu mutta ei lyö yli. Jälkimaussa pitkään viipyilevää, miellyttävää karvautta.

Le Clot on erinomainen ruokaviini, makuasiamiehen pöydässä sitä nautittiin Ziamarian rosmariinioliiviöljyllä maustetun, ylikypsän prässätyn poronlavan, haudutelujen juuresten ja kuskusin kera. Uskotteko, että oli hyvää? Kannattaa uskoa. Viini myös säilyi avattuna pullossa useita päiviä erittäin hyvin, sen viimeiset tilkat kulutettiin näiden maistelumerkintöjen tekemiseen. Pullon hinta on 15,99 euroa ja sitä on hyllyssä ainakin Erottajan viinipuodissa, mutta jos Muhammed ei pääse vuoren luo, niin tilatkaa ihmeessä vuori Muhammedin luo, eli käyttäkää ihmiset hyväksenne Alkon tilauspalvelua..

Advertisement

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s